NE ARAMIŞTINIZ?
Haber Detay

Konya Ulaşım Ana Planı Kapsamında Yurt Dışı Teknik Gezi Yapıldı

Konya Ulaşım Ana Planı kapsamında Avrupa kentlerine; ulaşım otoritelerinden kent içi ulaşım planlaması, uygulamaları ve yönetimi hakkında bilgi almak ve toplu taşıma sistemlerini tecrübe etmek adına Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Trafik ve Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü çalışanları ile 6 gün süren bir teknik gezi gerçekleştirilmiştir.

09-14 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşen teknik gezi programında yer alan kentler Basel, Zürih, Strazburg, Karlsruhe ve Stuttgart’tır. Zürih ve Strazburg Belediyeleri ile gerçekleşen temaslarda ulaşım uzmanları tarafından heyetimize sunumlar yapılmış ve sonrasında birlikte ulaşım odaklı kent turuna çıkılmıştır.

Karlsruhe’de Ulaşım yazılımı şirketi PTV Group uzmanlarından Konya Büyükşehir Belediyesi’nde kullanılmakta olan VISUM (Ulaşım Modelleme) ve  VISSIM (Mikro Simülasyon) yazılımlarına yönelik eğitim ve VISTRO, OPTIMA ve SAFETY yazılımlarına yönelik tanıtım toplantıları gerçekleştirilmiştir.

Teknik gezi esnasında gelişen sürpriz bir program olarak Karlsruhe Başkonsolosumuz Sn. Serhat Aksen heyetimizi evinde yemeğe davet etmiştir.

E-Bültene katılın ! Sektördeki tüm yeniliklerden ilk sizin haberiniz olsun.